ERP Nasıl Seçilir ? Detaylar için tıklayınız…

İşletmenizdeki ERP sisteminin en etkin şekilde kullanılması için çalışmalar yapıyoruz. Siparişlerinizi, stoklarınızı ve maliyetlerinizi ERP üzerinden takip etmek ister misiniz?


ERP Nedir? Kurumsal Kaynak Planlamasıdır. İşletmemizin ihtiyacı olan yazılımların bir araya gelmesinden oluşan bir bütündür. Finans, Muhasebe, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Kalite Güvence, Sürdürülebilirlik, Satış, Satın Alma ve Üretim Departmanlarının bir arada kullandığı, bütünsel bir yazılım. Maliyetler alabildiğiniz, raporlar alabildiğiniz, beyanneme hazırlayabildiğiniz, e-fatura ve e-irsaliye kesebildiğiniz, e-bildirge oluşturabildiğiniz bir sistemdir.


Bütün yazılımların / sistemlerin uyarlamasını ve reorganizasyonunu yapıyoruz.

Biz Sentez Yazılım’ın, Extreme Yazılım’ın, Guru Yazılım’ın, Uyumsoft Yazılım’ın ve Logo Yazılım’ın programlarını tavsiye ediyoruz.

Bizim geliştirdiğimiz, üzerinde uğraştığımız bir ERP yazılımımız var.


Senada Danışmanlık, ERP projeleri sırasında yaşanan zorlukları aşmak için uyarlama danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır. Mevcut sistemlerden yeni sistemlere geçişte işletmelerin ve çalışanların ihtiyaç duyduğu desteği tam olarak sağlayarak, geçiş sürecini daha sorunsuz hale getiriyoruz. Uyarlama danışmanlığı, işletmenizin ERP çözümlerini tüm süreçleriyle bütünleştirerek, analizi, kurgulamayı, uygulamayı ve işletimi kapsayan bir hizmettir. Danışmanlarımız, sektör deneyimleri ile birlikte çalışarak, süreçlerinizi optimize etmek ve verimliliği artırmak için burada.


ERP Projelerinde değişim için fikir birliği gereklidir.
Çalışanların bir kısmı mevcut sistemden memnun olmayıp onu değiştirmeyi, diğer kısmı ise Farklı sebeplerle sistemi değiştirmemeyi ister.
ERP Proje uygulamalarında tam fikir birliği yok ise ERP Yöneticisinin ‘LİDERLİK’ vasfı ön plana çıkmalıdır.


“ERP Sistemi satın aldık ama kullanamadık” şeklinde ifade edilen sonuç cümlesinin arkasında, çoğunlukla teknik ayrıntılara boğulmuş, çalışma ortamı dikkate alınmamış tercihler ve yaklaşımlar bulunmaktadır.
ERP Proje yönetimi bu konuda çok hassas olmalıdır.
Başarı elde edilecekse bunun çalışan personel ile gerçekleştirileceği unutulmamalıdır.


Yeni bir ERP Projesi uygulanırken işletmedeki mevcut sistemi tamamen hatalı veya yararsız varsaymak önemli bir hatadır.
ERP Projelerinin sağlayacağı faydaların önemini çalışanlara anlatırken mevcut sistemi ağır bir şekilde eleştirmek işletmelerde büyük gürültüler çıkmasına yol açar.
Bunu önlemek için Mevcut sistemin iyi ve başarılı taraflarının geliştirilmiş halinin yeni ERP Sisteminde olacağının ve israf yaratan kısımlarının ise elimine edildiğinin iyi anlatılması gerekmektedir.
Mevcut sistemi tamamen hatalı olduğunu anlatmak çalışanlarda negatif etki yapar. Bunun sebebi hiç kimse yaptığının yararsız olduğunu duymaktan hoşlanmamasıdır.
Yapılması gereken, çalışanları eğitip daha iyi işleyen bir başka sistemi onlarla birlikte yaratmaktır.


ERP Proje uygulamalarında, ERP Yönetiminin IT departmanına verilmesi büyük bir hatadır.
Bu hatanın sebebi, ERP Sistemlerinin içinde yazılım ve donanım elemanları yer aldığından ERP uygulamalarının çalışanlar tarafından mühendislik veya bilgisayar çalışması gibi görülmesidir.
Halbuki ERP Projelerinin hedefi işletmelerin iş yapma biçimini çağın gereklerine uyarlamaktır.
Bundan dolayıdır ki iş analistliğinde konunun uzmanı olup ERP Proje uygulamalarında deneyimli kişilerin ERP yönetiminde olması doğrudur.

Comments are closed